CEC a acreditat 6 observatori internaționali și a autorizat efectuarea unui sondaj de opinie

CEC a acreditat 6 observatori internaționali și a autorizat efectuarea unui sondaj de opinie

Comisia Electorală Centrală a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, mai multe hotărâri.

Astfel, a fost aprobat avizul asupra proiectului de hotărâre a Guvernului Republicii Moldova cu privire la aprobarea proiectului de lege privind procesul de elaborare și promovare a proiectelor de acte normative.

De asemenea, au fost aprobate unele modificări la Regulamentul privind funcționarea Sistemului de înregistrare video în secțiile de votare, aprobat prin hotărârea CEC nr. 2265/2019.

CEC a autorizat efectuarea unui sondaj de opinie publică de către „MLD MEDIA” S.R.L., planificat pentru perioada 18-25 octombrie 2023, pe platforma online NOI.md.

Tot în cadrul ședinței de astăzi au fost acreditați 6 observatori internaționali pentru monitorizarea alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023 din partea autorităților electorale centrale din Republica Croația, Republica Albania și Republica Azerbaidjan.

A fost confirmată persoana responsabilă de finanțe (trezorier) din partea Blocului Electoral „Ruslan Codreanu” pentru perioada campaniei electorale a alegerilor locale generale și reprezentantul Partidului Politic Partidul „RENAȘTERE” în CEC pentru alegerile din 5 noiembrie 2023.

Informații despre alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023 vedeți pe pagina web oficială a Comisiei www.cec.md, rubrica „Alegeri locale generale 2023”.

Share