Ion Cebanu, despre elementele definitorii ale relației moldo-române în 2017

Ion Cebanu, despre elementele definitorii ale relației moldo-române în 2017

Liderul fracțiunii Partidului Liberal (PL) în Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Ion Cebanu, a vorbit despre elementele definitorii ale relației Republica Moldova-România.

„Relațiile moldo-române în 2017, cred că, au câteva elemente definitorii: 1 – nu sunt așa ca pe vremea lui Voronin și asta chiar dacă Partidul Liberal nu este la guvernare, aș putea spune că sunt mai calde, și 2 – această căldură și deschidere nu mi se pare, totuși, sinceră până la capăt și asta din perspectiva ideii de Unire nu este tocmai oportun”, a declarat Cebanu pentru Oficial.md.

Totodată, el a demonstrat prin exemple că Unirea e temă evitată la nivel înalt. „Dacă este să exemplific, pot spune că gazoductul Iași-Ungheni până la Chișinău încă nu este gata, astfel Unirea la nivel oficial și guvernamental este o temă evitată de ambele părți. Un alt exemplu ar fi că pentru redobândirea cetățeniei cozile au rămas, iar exemple de acest gen pot continua”, a precizat Ion Cebanu.

Notă: Oficial.md, cu ocazia sfârșitului anului 2017 și aniversării a 100 de ani de la Marea Unire – în 2018, a demarat un proiect cu privire la relația Republica Moldova – România în atingerea idealului Unirii.

Mihaela Conovali

Share