Ceban: Vom propune ca în municipiul Chişinău să demareze etapa III de vaccinare

Ceban: Vom propune ca în municipiul Chişinău să demareze etapa III de vaccinare

Primarul de Chișinău, Ion Ceban, anunță că autoritățile municipale vor propune autorităților centrale ca în Chişinău să fie demarată etapa a III-a de vaccinare împotriva COVID-19, informează OFICIAL.

Edilul spune că în prezent avem suficiente doze de vaccin pentru a oferi posibilitatea tuturor doritorilor din capitală să se imunizeze împotriva coronavirusului.

„Nu este normal să ținem vaccinurile în frigidere. Actualmente la Centrul municipal de vaccinare şi în policlinicile din municipiu este disponibil vaccinul Astra Zeneca, recent la Chişinău a ajuns Sputnik V, iar în curând vom avea şi serul procurat de către Guvern”, declară Ceban.

La fel, Primarul declară că la cantitatea actuală disponibilă de vaccinuri, specialiștii spun că putem demara etapa a III-a de imunizare.

„Specialiştii sunt de părerea că procesul decurge lent, iar numărul celor vaccinaţi este mic, ceea ce denotă faptul că oamenii încă sunt reticenţi în ceea ce priveşte beneficiile vaccinării împotriva COVID-19. Iată de ce vom propune Ministerului Sănătății, Muncii şi Protecţiei Sociale ca în municipiul Chişinău, unde fluxul de oameni este mare, să demareze etapa III de vaccinare”, a conchis Ion Ceban.

Mihaela Conovali

Share