Ceban: Sunt la limită locurile în secţiile de Terapie Intensivă

Ceban: Sunt la limită locurile în secţiile de Terapie Intensivă

Primarul de Chișinău, Ion Ceban, anunță că vor fi activate noi blocuri şi secţii COVID în cadrul spitalelor municipale.

„Ne îngrijorează în continuare numărul în creştere al cazurilor de Covid-19, mai ales că cca 1/3 din cazuri sunt înregistrate în Chişinău. În spitalele municipale astăzi sunt internate 929 de persoane (adulţi şi copii), confirmate cu infecția COVID-19, dintre care în stare extrem de gravă sunt 44 de persoane. În special sunt la limită locurile în secţiile de Terapie Intensivă”, comunică edilul.

„Medicii spun că acest val provocat de tulpina Delta este cel mai agresiv de până acum şi după intensitate şi după afecţiunile şi complicaţiile care le generează. Astfel, analizăm opţiunea de a extinde numărul de paturi COVID-19 în spaţiile medicale, inclusiv a celor din Terapia Intensivă”, adaugă Ceban.

Cel mai probabil, mai spune Primarul, se va activa un bloc COVID-19 în Spitalul „Sfânta Treime”, inclusiv cu 30-32 paturi ATI.

„Totodată, vom activa o secţie COVID-19 pentru tratamente paliative, suspecţi sau confirmaţi cu coronavirus şi la Spitalul Clinic Municipal nr. 4. Actualmente, din toate spitalele municipale, doar Spitalul „Gheorghe Paladi” încă nu este activat ca spital COVID-19. Dacă va fi necesar, vom activa şi în cadrul acestei instituţii medicale 200-300 paturi COVID-19, inclusiv 10 paturi de Terapie Intensivă”, mai spune Primarul.

Doina Secrieru

Share