Ceban și Mîțu au anunțat care vor fi primele 3 acțiuni, în calitate de primar al capitalei

Ceban și Mîțu au anunțat care vor fi primele 3 acțiuni, în calitate de primar al capitalei

Candidații pentru funcția de Primar General al Capitalei, Ion Ceban, Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) și Alexandru Mîțu, Partidul Ruso-Slavean, au exemplificat care vor fi primele trei acțiuni, pe care le vor întreprinde, în cazul în care vor câștiga alegerile locale.

Cei doi candidați au participat la dezbaterile electorale organizate de către Radio Moldova.

„Chiar din prima săptămână, vom lua decizia administrativă de a trece achizițiile, fie ele și cele mai mici, în format electronic. A doua acțiune va fi constituirea grupului de lucru pentru elaborarea Planului urbanistic general. Ne-am propus ca până în aprilie 2019 să-l prezentăm. Al treilea lucru va fi constituirea grupului de lucru privind implementarea ghișeului unic electronic, încât cetățenii și agenții economici să nu mai „pupe” ușile funcționarilor”, a spus Ion Ceban.

„În primul rând, este nevoie de ordine în Primărie. Toți au diferite dosare, dar își continuă activitatea în cadrul instituției. Al doilea lucru va fi transparența totală în tot ce înseamnă Primărie. Mi-am propus să merg în oraș să cunosc toate, absolut toate problemele care există. Un punct important rămâne și combaterea corupției”, a spus Alexandru Mîțu.

La dezbateri a fost invitată candidata Partidului „Șor”, Reghina Apostolova, și candidata independentă, Silvia Radu, dar nu s-au prezentat.

Dezbaterile au fost organizate în parteneriat cu Asociația Promo-LEX.

Mihaela Rotari 

Share