Ceban: Ne dorim să începem anul de studii cu prezenţa fizică în instituţiile de învăţământ

Ceban: Ne dorim să începem anul de studii cu prezenţa fizică în instituţiile de învăţământ

„Dorim să ne întoarcem la școală începând cu 1 septembrie! În trei zile ale Maratonului „Hai la școală în siguranță”, organizat de municipalitate la Centrul de vaccinare, s-au imunizat 967 persoane. Avem o rată totală de vaccinare a angajaților din instituțiile educaționale în Chişinău de peste 75%”. Declarațiile aparțin Primarului municipiului Chișinău, Ion Ceban, informează OFICIAL.

„În pofida circumstanțelor nefavorabile privind situaţia epidemiologică prin COVID-19, ne dorim să începem anul de studii cu prezenţa fizică în instituţiile de învăţământ”, notează edilul, pe facebook.

La fel, el spune că va fi convocată şedinţa Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chişinău, după şedinţa Comisiei Naţionale, pentru a lua o decizie în acest sens – „deoarece părinții şi profesorii trebuie să cunoască cum să procedeze și ce să facă în continuare. Vom transpune deciziile şi recomandările acestei comisii, totodată, vom discuta asupra posibilelor măsuri suplimentare pentru municipiu”, a mai declarat Ceban.

Mihaela Conovali

Share