Ceban, despre atacurile în adresa sa: Oamenii sunt deranjați

Ceban, despre atacurile în adresa sa: Oamenii sunt deranjați

Ion Ceban, primarul general al municipiului Chișinău, fondatorul Mișcării Alternative Naționale (MAN) – anunțată la 30 decembrie 2021, afirmă că e atacat de unii politicieni deoarece aceștia sunt deranjați de faptul că el a creat Mișcarea, informează OFICIAL.

Primarul a vorbit despre cei doi piloni ai Regiei Transport Electric căzuți pe Viaduct.

„Am văzut starea acestor piloni.  În așa stare, dar și mai proastă, se aflau pilonii de pe strada Calea Orheiului atunci când am luat decizia să îi schimbăm în 2020 și atunci am fost criticați de anumiți specialiști că îi schimbăm nemotivat. Anunț că în prezent este efectuat proiectul de modernizare a iluminatului stradal pe bulevardul Dacia pentru anul curent. Și acolo pilonii sunt într-o stare deplorabilă.

Ieri seara am văzut prostia unor „deputăței” care au menirea de a scuipa venin și au făcut haz și pe acest caz grav”, a declarat el.

Ion Ceban a reiterat: „Oamenii au ca scop să mă atace pentru faptul că am anunțat despre lansarea – Mișcării Alternative Națională”.  Sunt deranjați de acest lucru și nu pentru că le pasă de problemele orașului sau ale țării.”

„Nu-mi imaginez să fi făcut personal haz pe un caz grav oriunde s-ar fi întâmplat în țară, din contra, aș fi venit cu ajutor și suport, dacă era necesar”, a mai spus edilul.

Potrivit spuselor sale, astăzi specialiștii vor analiza pilonii montați pe întreg podul Viaduct și vor propune soluții.

„Am solicitat ca toți responsabilii, fiecare întreprindere care are în gestiune piloni, să verifice repetat starea tuturor, iar intervențiile prioritare, să fie executate imediat. Unde trebuie de scos, unde de schimbat de urgență, unde mai așteaptă.

Până acum doi ani, nimeni nu și-a bătut capul să fie modernizat treptat sistemul de iluminat din Chișinău. Pilonii din capitală, cei circa 30 de mii, au ajuns într-o stare gravă, sunt învechiți, fiind montați prin anii ’80”, a mai comunicat Ion Ceban, adăugând: „Sper că locuitorii văd că în ultimii doi ani, foarte multe străzi au fost iluminate și am început modernizarea sistemul de iluminat.”

Cristina Gurez

Share