Ceban: Dacă Inspectoratul pentru Protecția Mediului nu anulează jupuirea municipiului și nemijlocit a „ Apă Canal” de 12 milioane lei…

Ceban: Dacă Inspectoratul pentru Protecția Mediului nu anulează jupuirea municipiului și nemijlocit a „ Apă Canal” de 12 milioane lei…

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban a declarat că, de săptămâna viitoare cei mai mari agenți economici vor fi deconectați de la rețeaua de canalizare, dacă Inspectoratul pentru Protecția Mediului nu-și retrage decizia prin care S.A. „Apă Canal Chișinău” este obligată să achite suma de 12 milioane lei, informează OFICIAL.

„Dacă cei de la Inspectoratul pentru Protecția Mediului nu-și retrag și nu anulează jupuirea municipiului și nemijlocit a„ Apă Canal” de 12 milioane lei, care trebuie să fie achitate de către întreprindere pe motive absolut ilogice, acoperindu-se cei de la Inspectorat cu așa-numită lege, atunci declar public: de săptămâna viitoare și anume din ziua de luni, cei mai mari agenți economici și anume din industria alimentară vor fi deconectați de la rețeaua de canalizare publică”, a declarat Ion Ceban, în cadrul unei conferință de presă.

Primarul a spus că va începe cu întreprinderile strategice de stat. „Dacă nu vă retrageți prostiile, pe care le-ați înaintat municipiului, vă asumați absolut toate consecințele în acest sens”, s-a adresat el.

Totodată, edilul a menționat că, de când a venit în funcție, în oraș nu mai miroase urât și nu a permis agenților economici să arunce în canalizarea publică toate devărsările periculoase.

„Pentru a fi soluționată problema total este nevoie de stații de epurare, dar și realizarea următoarei faze de modernizare a stației de epurare – cu investiții extrem de mari estimate de către specialiștii din exterior la o valoare de 250 milioane euro. Respectiv, în aceste condiții, ținând cont de faptul că este o problemă națională, nu doar municipală este nevoie și de implicarea și suportul financiar al autorităților centrale”, a precizat primarul de Chișinău.

De asemenea, Ceban a spus că, toate propunerile Primăriei Municipiului Chișinău la Bugetul Național pentru Chișinău, pentru suburbii au fost ignorate în totalitate de către guvernarea PAS.

Cristina Jicol

Share