Ceban: Capacitatea Centrului Moldexpo a fost suplinită

Ceban: Capacitatea Centrului Moldexpo a fost suplinită

Primarul General de Chișinău, Ion Ceban, anunță că, 2 157 de persoane refugiate din Ucraina, dintre care 535 copii – au trecut prin Centrul de triere și plasament de urgență de la Moldexpo în 4 zile, informează OFICIAL.

„Doar în ultimele 24 de ore la Moldexpo au fost înregistrate 1 116 persoane, de diferite naţionalităţi, venite din ţara vecină. Dimineața la Centrul de triere și plasament de urgență aveam cazate peste 650 de persoane, dintre care 243 copii”, se arată în mesajul primarului pe Facebook.

Potrivit lui, capacitatea centrului este de 510 locuri și a fost suplinit numărul de locuri, ţinând cont de fluxul masiv de refugiaţi.

Totodată, el a menționat că, mai multe autobuze de la PUA şi microbuze au fost trimise spre alte centre de plasament sau spre gările auto din capitală, de unde refugiaţii urmează să ia o unitate de transport spre alte destinaţii.

„La dispoziție sunt puse zilnic 30 de autobuze din cadrul transportului public municipal care aduc refugiați inclusiv de la punctele vamale.

Noaptea trecută au fost cazați refugiați la Centrele de plasament din municipiu:

  1. Căminul USMF str. Sadoveanu – 80 persoane
  2. Căminul UTM str. Florilor – 100 persoane
  3. Căminul USM str. Studenţilor – 80 persoane
  4. Unitatea militară – 250 persoane
  5. Spitalul municipal de Ftiziopneumologie -104 persoane
  6. Sala de sport str. Mircea cel Bătrân – 20 persoane.

Lucrătorii și asistenții sociali intervin în fiecare caz particular și se caută soluții pentru fiecare refugiat.

Produsele alimentare și toate cele necesare colectate sunt transmise la toate centrele de pe teritoriul municipiului Chișinău și la cele gestionate de Primărie și la altele, dar și pe tot teritoriul Republicii Moldova”, se mai arată în mesaj.

Cristina Jicol

Share