Ce spune Maia Sandu după runda de consultări cu fracțiunile parlamentare

Ce spune Maia Sandu după runda de consultări cu fracțiunile parlamentare

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu anunță că a avut o nouă rundă de consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare, așa cum cere Constituția, informează OFICIAL.

Tot astăzi, spre seară, Sandu spune că pe adresa Președinției a venit o scrisoare cu o propunere la candidat la funcția de prim-ministru semnată de 54 de deputați.

„În această listă am descoperit semnături ale persoanelor în raport cu care există dubii că și-ar fi exprimat voința în mod liber. Și aici vorbesc despre persoane care au fost supuse actului răpirii, care au fost ținute ostatice, de asemenea, persoane care au fost implicate în furtul miliardului și deputați care au schimbat mai multe partide politice și mai multe grupuri parlamentare și pe cazul unora dintre aceste acte de traseism politic există suspiciuni rezonabile de corupție și de presiune externă”, notează Sandu.

În aceste condiții, șeful statului spune că a decis înaintarea la funcția de candidat pentru funcția de Prim-ministru a doamnei Natalia Gavrilița.

„I-am solicitat doamnei Gavrilița să creeze echipa, să pregătească programul și să le prezinte Parlamentului”, a conchis Sandu.

Mihaela Conovali

Share