Ce spune Ion Ceban despre semnarea unui „pact de neagresiune” cu candidatul blocului ACUM la șefia Capitalei

Ce spune Ion Ceban despre semnarea unui „pact de neagresiune” cu candidatul blocului ACUM la șefia Capitalei

Candidatul desemnat al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) pentru funcția de Primar General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, în cadrul unui interviu pentru enews.md, și-a exprimat poziția cu privire la necesitatea semnării unui „pact de neagresiune”, în perioada campaniei electorale, cu candidatul blocului ACUM la șefia capitalei, informează OFICIAL.

„De ce nu? Trebuie doar să fie clar: un asemenea pact presupune că vom critica nu personalitatea oponentului, dar ideile lui, viziunile lui. Și faptele, desigur. Mai mult, în criticarea ideilor, nu ar trebui să intrăm într-o isterie primitivă, cum ar fi „să oprim tancurile rusești” sau „să nu-i lăsăm pe români în Chișinău”. Orice discuție trebuie orientată într-o direcție constructivă, subliniind întrebarea: ce putem face împreună pentru dezvoltarea orașului? Ce anume și cînd să întreprindem? De unde să obții bani pentru proiectele curente ale orașului? Cum să faci față moștenirii conducerii anterioare?”, a declarat Ceban.

Totodată, el și-a reiterat viziunea. „Pentru un asemenea pact, cu siguranță, sînt gata să semnez. Cred că ar trebui să ne așteptăm la faptul că PSRM și ”Acum” vor primi 40-45 de mandate din cele 51. Și dacă determinăm principalele puncte de contact asupra celor mai stringente probleme, atunci un astfel de acord va aduce doar beneficii pentru consiliul municipal și pentru chișinăiueni”, a mai adăugat Ceban.

„Oare adversarii noștri vor fi împotriva adoptării Planului Urbanistic General? Sînt sigur că nu. Astăzi vorbim despre trecerea la un sistem electronic de adoptare a deciziilor și de gestionare a primăriei – mă îndoiesc că reprezentanții „Acum” ar putea avea obiecții serioase în acest sens. Declarăm sincer că – nu vom accepta corupția și confirmăm acest lucru prin cei patru ani de experiență în consiliul municipal – oare cineva va nega cu adevărat nevoia de a lupta împotriva luării de mită? Ne opunem construcțiilor ilegale și ne dorim drumuri normale în oraș – oare cineva e împortiva acestui lucru? Așa că, haideți să ne gîndim la identificarea soluțiilor comune pentru aceste probleme. Pragmatic și fără emoții în plus…”, a conchis socialistul.

Doina Secrieru

Share