Ce se poate întâmpla până la 24 februarie 2019? Un activist dezvăluie!

Ce se poate întâmpla până la 24 februarie 2019? Un activist dezvăluie!

„Una dintre posibilele motivări ar fi desfășurarea până atunci a așa-numitei reforme teritorial-administrative, care va presupune numirea în aceeași zi a alegerilor generale; în primul rând, a alegerilor primarilor, posibil și a consilierilor, deja într-o structură teritorial-administrativă nouă”. Aceasta a comunicat activistul de la WatchDog, Valeriu Pașa, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

„La nimic bun de la o astfel de reformă nu ne putem aștepta. Nu că nu ar fi nevoie de reforma teritorial-administrativă, dar depinde cine o face. Și dacă o fac oamenii în frunte cu Iurie Ciocan, la nimic bun nu te aștepți din două considerente – lipsa de calificare și bună-intenție și doi: constatarea faptului că orice organizare se face pentru anumite interese partinice sau personale și nicidecum pentru niște rezultate mai bune pentru țară. Și când nici măcar problema care dorești să fie soluționată printr-o reformă nu este clar spusă, la nimic bun nu te aștepți”.

În același timp, el s-a referit și la un control asupra administrației publice locale. „Dar probabil cei de la PD sau dl Plahotniuc speră că prin intensificarea controlului asupra administrațiilor publice locale, asupra primarilor cumva îi vor convinge să lucreze pentru PD în campania electorală sau, mai bine spus, nu atât pentru PD, cât pentru candidații care vor fi favoriții lor. Deci, cumva această subjugare a primarilor să fie dusă până la bun sfârșit și să le aducă și dividende politice”, a declarat el.

Mihaela Rotari

Share