Ce se întâmplă la moment în justiție, în opinia unui expert!

Ce se întâmplă la moment în justiție, în opinia unui expert!

„Ce s-a întâmplat și până acum, zeci de ani – corupție, mită, batjocură, organe de urmărire penală care își bat joc de oameni. Noi avem o mizerie, avem un sistem de mizerie”, susține juristul, expert în politici publice de la Chișinău, Ștefan Gligor, informează OFICIAL.

„Acest sistem trebuie reformat, dar el pe moment a intrat într-o state de statu-quo, procurorii, judecătorii râd de aceste tentative stângace ale majorității parlamentare și ale Guvernului de a interveni și a face ordine, râd de faptul că se simte lipsa unui pumn, e vorba de niște degete răzlețite și nicidecum de un pumn care dorește această reformă. Deci, acest sistem evident că este reticent și nu are nicio treabă. Ei au comis atâtea ilegalități că lor desigur că le este în grijă că va veni cineva care va ordona lucrurile și va începe să investigheze de acum înapoi și să pună procesele de acum înainte”, a declarat Gligor pentru Europa Liberă.

La întrebarea, dacă apele se pot limpezi odată cu desemnarea viitorului procuror general, juristul a spus: „Viitorul procuror general fără o reformă a justiției cap-coadă care vizează judecătorii, procurorii, ofițerii de urmărire penală și o reformă care vizează organele de autoadministrare a sistemului judecătorilor și procurorilor este inutil”, a conchis Gligor.

Mihaela Rotari

Share