Ce s-a decis la ședința PDM cu privire la buteliile de gaz din apartamente? Detalii!

Ce s-a decis la ședința PDM cu privire la buteliile de gaz din apartamente? Detalii!

Vlad Plahotniuc, liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), a vorbit despre oferirea unor detectoare persoanelor care folosesc buteliile de gaz în apartamente, informează Oficial.

Potrivit lui Plahotniuc, acestea vor fi oferite gratis, iar cheltuielile vor fi suportate de Guvernul Republicii Moldova.

„Oamenii, astăzi, sunt panicați, se tem și de vecinii care exploatează în casele lor buteliile de gaz. Noi trebuie să găsim soluții. Dincolo de măsurile pe care le va efectua Guvernul Republicii Moldova, noi am propus ca fiecare locuință, în care se folosesc buteliile de gaz, să fie dotate cu detectoare de gaz. Totodată, acestea vor permite să fie alertate într-un timp util echipele de intervenție. Ca oamenii să se simtă în siguranță în casele lor, aceste detectoare vor fi distribuite gratuit oamenilor”, a precizat Plahotniuc.

De menționat că, inițiativa liderului PDM vine după ce săptămâna trecută a avut loc o explozie într-un bloc de locuit din sectorul Râșcani al capitalei. Motivul ar fi o butelie de gaz care a provocat o explozie de proporții.

Mihaela Conovali

Share