Ce mai poate face actualul legislativ, în opinia unui fost deputat!

Ce mai poate face actualul legislativ, în opinia unui fost deputat!

„În primul rând, actualul legislativ are o mare datorie și este de onoarea conducerii parlamentului să petreacă un număr de ședințe pline, nu doar una, de dimineață până seară, dedicate crizei în care se află Republica Moldova”, susține Vadim Pistrinciuc, fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

În cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, el a mai adăugat: „Să aibă măcar o săptămână 3-4 ședințe în care partidele de la guvernare și cele din opoziție să dezbată pas cu pas toate problemele care există în sistemul de sănătate, în economie, în agricultură, în administrația publică”.

Totodată, Pistrinciuc susține că Parlamentul se poate convoca și acum. „Două lucruri pot fi făcute. Unul: să fie discutată și dezbătută criza și găsite măsuri anticriză și al doilea este oportunitatea excelentă de a scăpa de birocrație, de a scăpa de schemele de corupție și dacă guvernarea și restul vor să facă acest lucru – lasă-i să arate acum că este timp și este dorință ș.a.m.d. În ceea ce ține de moțiunea de cenzură, eu am văzut foarte multe decepții în opinia publică despre aceea că de ce era nevoie de moțiune de cenzură, că dacă nu erau voturi, era clar…

Eu consider că o moțiune de cenzură este un instrument al opoziției foarte eficient, publicul și societatea nu au de pierdut de la moțiunile de cenzură și i-aș încuraja pe deputații opoziției să facă moțiuni măcar o dată în două săptămâni și prin asta credeți-mă că se face presiune sănătoasă inclusiv asupra guvernării și este un proces democratic absolut normal. Uitați-vă și în România. Asta ce înseamnă? Că vine și trebuie să-și apere guvernarea. Sunt suficiente motive ca să fie contestată această guvernare și este o procedură democratică, iar guvernarea și președinția trebuie să fie mulțumite că sunt aceste moțiuni de cenzură și nu vine moțiunea din piață sau de pe drumuri, că acolo moțiunea va fi una și de obicei voturile îs suficiente acolo”, a comunicat fostul parlamentar.

Doina Secrieru

Share