Ce le-a spus Maia Sandu cetățenilor în cadrul vizitei în raionul Nisporeni

Ce le-a spus Maia Sandu cetățenilor în cadrul vizitei în raionul Nisporeni

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a avut ieri o întâlnire cu locuitorii comunei Zberoaia din raionul Nisporeni și ai câtorva localități din împrejurimi, informează OFICIAL.

Șeful statului a vorbit cu oamenii despre riscurile de securitate, despre cum ne afectează războiul din Ucraina, dar și despre problemele concrete ale comunităților în care trăiesc.

„Oamenii își doresc pace, apă la robinet, drumuri bune și căldură în case, își doresc să muncească și să-și poată crește micile afaceri. Oamenii își doresc siguranță și m-au întrebat cât de repede putem deveni parte a familiei UE”, a spus Președinta Maia Sandu.

Potrivit Președintelui, crizele cu care se confruntă țara noastră – criza energetică, creșterea prețurilor și, acum, războiul de la hotarele noastre – fac drumul nostru spre bunăstare mai dificil, dar nu imposibil.

Maia Sandu a declarat că echipa de guvernare va continua să facă ordine în instituțiile publice, să reformeze justiția, să îmbunătățească mediul de afaceri, să susțină păturile vulnerabile, să promoveze respectul reciproc și coeziunea în societate. Președinta i-a îndemnat pe oameni să fie empatici și uniți, mai ales în vremuri grele, căci asta ne face puternici.

Tot ieri, oficialul a vizitat și Școala Profesională din orașul Nisporeni, o instituție în care învață 314 elevi. Discuțiile dintre șeful statului, elevii și profesorii au fost despre problemele din sistemul educațional.

Șeful statului a vizitat și căminul Școlii Profesionale, care găzduiește câteva zeci de refugiați din Ucraina. În discuțiile pe care le-a avut cu ei i-a asigurat că țara noastră le va oferi tot sprijinul necesar. Președinta a remarcat că refugiații din Ucraina sunt foarte recunoscători cetățenilor noștri pentru înțelegere și bunăvoință. „Știu sigur: solidaritatea și unitatea oamenilor noștri ne face mai puternici și ne va ajuta să trecem de toate greutățile”, a subliniat șefa statului.

Cristina Gurez

Share