Ce i-au spus deputații PSRM șefului statului

Ce i-au spus deputații PSRM șefului statului

Vlad Bătrîncea, deputat al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), a comunicat că, în cadrul discuțiilor de astăzi cu șeful statului, au reiterat poziția formațiunii – de a învesti un Guvern și, apoi, organizarea alegerilor anticipate, informează OFICIAL.

„În Parlament există o majoritate și un candidat la funcția de Premier – Vladimir Golovatiuc, care are o pregătire excelentă și este capabil să creeze o echipă profesionistă și un program de guvernare, pentru a scoate țara din impas”, a declarat deputatul.

Bătrîncea a spus că au încercat să afle de ce Președintele a mers unilateral anterior, deși ei au cerut un dialog autentic.

„Am spus că nu vom accepta poziții unilaterale, presiuni, și dialogul ce urmează între instituțiile statului trebuie să fie unul pe incluziv, autentic, și nimeni să nu meargă pe cont propriu”, a mai spus el, precizând că nu au aflat informații despre poziția șefului statului și despre ce va face mai departe.

Cu privire la alegeri, socialiștii au spus că ele pot avea loc doar după stabilizarea situației pandemice și a celei social-politice.

„Consultările anterioare au fost mimate, nici nu s-a depus efort pentru a găsi suport politic pentru candidatul Igor Grosu. De aceea, trebuie să revenim în câmpul constituțional, Președintele să înainteze un candidat susținut de Parlament și să fie învestit un Guvern”, a subliniat Bătrîncea, adăugând că la anticipate se poate ajunge doar printr-o foaie de parcurs convenită între partide.

Precizăm că, la consultări din partea socialiștilor au participat Vlad Bătrîncea, Corneliu Furculiță și Adela Răilean.

Cristina Gurez

Share