Ce i-a spus Nicu Popescu ministrului de externe olandez

Ce i-a spus Nicu Popescu ministrului de externe olandez

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a avut o convorbire telefonică cu ministrul olandez al afacerilor externe Wopke Hoekstra pe subiectul situației de securitate din regiune și modul de gestionare a fluxului de refugiați de către autoritățile de la Chișinău, transmite OFICIAL.
Nicu Popescu a reiterat cu ministrul olandez sprijinul ferm pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute internațional.
„În contextul crizei umanitare generate de războiul din Ucraina, i-am mulțumit oficialului olandez pentru valoroasa asistență umanitară, de primă necesitate, oferită țării noastre pentru a putea face față numărului mare de refugiați din țara vecină.
Urmare a cererii depuse de către țara noastră de aderare la blocul comunitar, am reiterat omologului meu olandez ireversibilitatea cursului de integrare europeană, mizând pe susținerea Regatului Țărilor de Jos pentru parcursul european și agenda de reforme orientate spre modernizarea țării noastre”, spune Popescu.
Cristina Pendea
Share