Ce i-a spus Ivanka Trump Maiei Sandu

Ce i-a spus Ivanka Trump Maiei Sandu

Premierul Maia Sandu a avut o întrevedere cu Ivanka Trump, Consilierul Președintelui SUA, la Washington. În cadrul acesteia, oficialul de la Casa Albă a reconfirmat sprijinul american pentru Republica Moldova, transmite OFICIAL.

Dialogul a inclus teme ca reformele anticorupție, atragerea investițiilor în economia Moldovei, promovarea implicării femeilor în afaceri și politică și asigurarea oportunităților egale pentru toți cetățenii.

Ivanka Trump a remarcat importanța decisivă a efortului anticorupție pentru capacitatea Moldovei de a atrage investiții și a crea locuri de muncă. „Lupta împotriva corupției este esențială pentru a atrage investiții și pentru a crea un mediu de afaceri puternic. SUA va sprijini în continuare Republica Moldova în implementarea reformelor democratice, dar și dezvoltarea programelor de abilitare a femeilor, precum și asigurarea egalității de șanse care să încurajeze femeile să se lanseze în afaceri”, a punctat Consilierul Președintelui SUA, Ivanka Trump.

Premierul a descris eforturile Guvernului de a reforma justiția, inclusiv bătălia pentru asigurarea unui proces corect de alegere a noului Procuror General și a solicitat suportul Administrației Prezidențiale a SUA în fortificarea instituțiilor democratice din Moldova.

„Moldova este o țară care luptă pentru un început nou, democratic și facem eforturi ca să restabilim încrederea cetățenilor în stat și în viitorul lor acasă”, a declarat Maia Sandu „Vrem să lăsăm în urma noastră instituții puternice și funcționale”.

Ivanka Trump a încurajat Guvernul în realizarea procesului de reforme care au drept scop modernizarea țării și creșterea calității nivelului de viață al cetățenilor Republicii Moldova.

Cristina Pendea

Share