Ce i-a spus Ambasadorul Marii Britanii lui Mihai Ghimpu

Ce i-a spus Ambasadorul Marii Britanii lui Mihai Ghimpu

Ambasadorul Marii Britanii Phil Batson a avut o întrevedere cu Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal și cu deputatul, Alina Zotea, membră a Comisiei parlamentare pentru politică externă.

În cadrul întrevederii, a  avut loc un schimb de opinii despre situația politică și economica curenta a Republicii Moldova, precum și despre soluțiile pentru depășirea crizei actuale.

Ambasadorul a menționat că într-un stat care aspiră la integrarea europeană, buna funcționare a instituțiilor de stat este crucială, pentru a asigura stabilitatea economică, atragerea investițiilor și crearea locurilor de muncă, ceea ce va permite cetățenilor să nu plece din Moldova. Potrivit lui, cetățenii trebuie să poată conta pe o justiție corectă, fără interferențe politice.

Ambasadorul a mai subliniat că, daca majoritatea parlamentară va demonstra rezultate bune, guvernarea poate recăpăta încrederea cetățenilor dezamăgiți.

La rîndul său, Mihai Ghimpu a punctat priorităţile Fracțiunii PL din Parlament, inclusiv acţiunile concrete care urmează a fi întreprinse în vederea stabilizării şi ameliorării situaţiei pe plan politic, social, economic, printre care: combaterea corupției, democratizarea societăţii, reformarea sistemului financiar-bancar și reluarea cât de curând posibil a negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional şi semnarea unui Acord de finanţare cu Republica Moldova.

 

Doina Secrieru

Share