Ce au discutat deputații moldoveni cu conducerea Comisiei de la Veneția

Ce au discutat deputații moldoveni cu conducerea Comisiei de la Veneția

Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, a făcut o retrospectivă a vizitei delegației parlamentare la APCE, transmite OFICIAL. 

Deputatul a spus că delegația a avut o serie de întrevederi, inclusiv cu conducerea Comisiei de la Veneția.

„Am comunicat despre evoluțiile recente din R. Moldova și actele normative aprobate de Parlament. Am zis că dacă să ne referim la Legea Procuraturii, ea a fost consultată cu Comisia și aprobată cu respectarea recomandărilor. Când Parlamentul a aprobat modificările, acestea au trezit nedumerire din partea partenerilor, care nu au primit nici o informație despre modificările făcute fără a fi coordonate cu Comisia de la Veneția”, spune Bătrîncea.

Deputatul spune că, conducerea Comisiei de la Veneția se va afla în vizită în R. Moldova și va avea mai multe discuții și va veni cu anumite poziții pe marginea modificărilor.

„Am observat că în ultima etapă aceste acte normative se modifică cu scopul de a regla conturi cu cineva sau chestiuni de angajare. Noi, BCS, suntem în dialog cu partenerii de dezvoltare și experții care ne ajută să modificăm legislația”, a spus Bătrîncea.
Cristina Parfeni

Share