Ce ar trebui de făcut ca „Prima Casă” și „Prima Casă 2” să dea mai multă eficiență? Opinia unui deputat!

Ce ar trebui de făcut ca „Prima Casă” și „Prima Casă 2” să dea mai multă eficiență? Opinia unui deputat!

În cadrul unui interviu, deputatul Iurie Dârda s-a referit şi la anunţul Ministerului Finanţelor că dobânzile achitate de beneficiarii programului „Prima Casă” vor scădea. 

În opinia sa, această măsură „e una bună, are un caracter stimulator şi aceasta poate da un nou impuls programului”, dat fiind faptul că dobânzile vor coborî cu aproximativ 1,5%, iar ratele exacte ale dobânzilor vor fi făcute publice de fiecare dintre cele cinci bănci implicate în proiect.

Întrebat despre faptul că una din instituţiile financiare implicate în program deja a anunţat reducerea de două ori sau cu 1,5% a marjei sale de profit, Iurie Dârda a declarat că „aceasta încă o dată confirmă că există o interacţiune bună între stat, partenerii şi beneficiarii programului”. „Cred că este o premieră la nivel naţional când avem o astfel de interacţiune şi o capacitate de reacţie atât de rapidă la nivelul unui program de stat, astfel încât eficienţa să nu fie afectată de nici un aspect”, a spus el.

La întrebarea: Ce ar trebui de făcut ca „Prima Casă” şi „Prima Casă 2” să dea şi mai multă eficienţă?, deputatul a răspuns: „Să monitorizăm atent implementarea programelor respective şi, în caz de necesitate, să nu ne temem să venim cu noi propuneri pentru a elimina eventualele blocaje din calea implementării lor eficiente”.

Mihaela Rotari 

Share