Ce a spus Candu despre declarațiile lui Dodon, aflându-se în România

Ce a spus Candu despre declarațiile lui Dodon, aflându-se în România

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a adus scuze României „pentru declarațiile tăioase ale președintelui Igor Dodon din ultima perioadă”. Declarația a fost făcută după întrevederea trilaterală a președintelui Parlamentului Republicii Moldova, președintele Camerei Deputaților și Președintele Senatului.

Potrivit unui comunicat de presă, Andrian Candu a menționat că, „un președinte care se confruntă cu lipsa competențelor, compensează cu declarații tăioase”.

„Reformele și integrarea europeană rămân prioritatea noastră, iar România – partenerul numărul unu al Republicii Moldova și avocatul nostru în procesul de integrare europeană”, a spus Andrian Candu.

La întrevederea cu Nicolae-Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, Andrian Candu a subliniat determinarea autorităților de a implementa în continuare prevederile Acordului de Asociere și continuarea parcursului european prin promovarea unor reforme în beneficiul oamenilor.

„Oficialii români au comunicat deschiderea României pentru susținerea Republicii Moldova în efortul de apropiere de standardele europene, în particular în domeniul socio-cultural, de securitate energetică, infrastructură și cel agricol. Părțile au trecut în revistă situația curentă și au decis să intensifice cooperarea parlamentară, inclusiv prin intenția anunțată de a organiza o ședință comună a celor două Parlamente”, se spune în comunicat.

De menționat că, Președintele Parlamentului efectuează o vizită de lucru în România, unde a participat la Summitul Aspen Energy, care este organizat anual de către Institutul Aspen România.

Doina Secrieru 

Share