Ce a discutat șeful statului cu Ambasadorul Republicii Azerbaidjan

Ce a discutat șeful statului cu Ambasadorul Republicii Azerbaidjan

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova, Gudsi Osmanov, informează OFICIAL.

„Am discutat diverse chestiuni cu privire la relațiile bilaterale în domeniul comercial-economic, energetic și cel umanitar. Am constatat un potențial enorm al țărilor noastre care nu a fost valorificat pe deplin și am pledat pentru dinamizarea raporturilor în toate direcțiile de interes comun. În context, am subliniat importanța organizării celei de-a patra ședințe a Comisiei interguvernamentale pentru colaborare comercial-economică, care nu s-a convocat din anul 2012. Totodată, este preconizată și organizarea unui business forum în cadrul acestei comisii și atragerea companiilor azere în participarea la expozițiile tematice din Republica Moldova”, a declarat șeful statului, după discuție.

Președintele, totodată, a reiterat interesul Republicii Moldova privind atragerea investitorilor din Azerbaidjan în realizarea proiectelor de infrastructură – în special, prezentând un mare interes experiența companiilor din această țară în construcția drumurilor.

„Mi-am exprimat recunoștința față de conducerea Azerbaidjanului pentru susținerea semnificativă oferită țării noastre în realizarea proiectelor sociale, în special în Autonomia Găgăuză. Astfel, în orașul Ceadîr-Lunga, cu susținerea Fundației „Heydar Aliyev”, se finalizează lucrările de construcție a unui Centrul cultural-educațional. Acest lucru a fost posibil în rezultatul înțelegerii cu Președintele Azerbaidjanului Ilham Aliyev, în timpul vizitei mele oficiale la Baku, din luna iunie 2017. De asemenea, i-am adresat mulțumiri părții azere pentru invitația la Forumul global de la Baku, la care am avut onoarea să particip în anii 2018 și 2019. Examinez posibilitatea de a participa la următorul Forum, care este preconizat în perioada 12-14 martie, 2020”, a mai comunicat Dodon, subliniind că a reiterat invitația adresată lui Ilham Aliyev de a efectua o vizită oficială în Republica Moldova, anul viitor.

Cristina Gurez

Share