Ce a discutat Președinta în Exercițiu a OSCE cu Premierul și Vicepremierul pentru reintegrare

Ce a discutat Președinta în Exercițiu a OSCE cu Premierul și Vicepremierul pentru reintegrare

În cadrul vizitei sale, Președinta în Exercițiu a OSCE și ministra Afacerilor Externe a Suediei, Ann Linde a avut o întrevedere cu Prim-ministrul interimar și Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, și cu Viceprim-ministra pentru reintegrare, Olga Cebotari, transmite OFICIAL.

În cadrul discuțiilor a fost prezentat prezentat programul Președinției suedeze a OSCE pentru 2021 și a discuta perspectivele de progres în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

Amintim că Linde va purta discuții cu Președinta Maia Sandu, Reprezentanta Specială a Președintei în Exercițiu a OSCE, pe dimensiunea de gen, Liliana Palihovici precum și cu reprezentanții societățiii civile care activează în domeniul drepturilor omului, mass-mediei și egalității de gen.

La Bender, Președinta în Exercițiu a OSCE și ministra Afacerilor Externe a Suediei, Ann Linde se va întâlni cu liderul transnistrean Vadim Krasnoselski și reprezentantul politic din partea Transnistriei, Vitali Ignatiev.

Cristina Pendea

Share