Ce a discutat conducerea CEC cu Ambasadorul SUA

Ce a discutat conducerea CEC cu Ambasadorul SUA

Dorin Cimil, președintele CEC, Vladimir Șarban, vicepreședintele CEC și Maxim Lebedinschi, secretarul CEC, au avut o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în țara noastră, E.S. Dereсk J. Hogan, transmite OFICIAL.

Interlocutorii au abordat un spectru larg de teme ce caracterizează etapa premergătoare perioadei electorale, în contextul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie curent. A fost realizat un schimb de opinii referitor la asigurarea financiară a activităților și acțiunilor ce se impun, conform legii, pentru pregătirea scrutinului. Conducerea CEC a relatat că devizul estimativ pentru organizarea alegerilor a fost elaborat, aprobat de Comisie și transmis Guvernului în vederea identificării și alocării resurselor necesare.

Alte teme abordate în cadrul întâlnirii au ținut de organizarea secțiilor de votare în afara țării și pentru cetățenii cu drept de vot din stânga Nistrului, activitatea instituției observatorului, dar și alte subiecte ce se regăsesc pe agenda de lucru a autorității electorale.

Ambasadorul SUA a apreciat eforturile CEC de organizare a alegerilor într-o manieră corectă, liberă și transparentă și, în acest context, și-a exprimat încrederea că și scrutinul din 11 iulie curent va fi gestionat în conformitate cu principiile legale și democratice.

Amintim că, prin decretul Președintelui Republicii Moldova fost stabilită data de 11 iulie 2021 pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate.

 

Cristina Pendea

Share