Ce a decis CC în privința terenului fostului Stadion Republican

Ce a decis CC în privința terenului fostului Stadion Republican

Curtea Constituțională a pronunțat Hotărârea nr. 22 cu privire la controlul constituționalității Legii nr. 217 din 3 decembrie 2020 pentru abrogarea și modificarea unor acte normative. Sesizările au fost depuse de Dinu Plîngău și dna Maria Ciobanu (sesizarea nr. 198a/2020), de Pavel Filip, Monica Babuc, Nicolae Ciubuc,Ghenadie Buza, Radu Rebeja, Ludmila Guzun și Dumitru Diacov (sesizarea nr. 201a/2020) și, respectiv, de Dumitru Alaiba (sesizarea nr. 206a/2020), deputați în Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a X-a, informează OFICIAL.

Pornind de la cele menționate, Curtea a admis sesizările sus-menționate.

Curtea a declarat neconstituțională Legea nr. 217 din 3 decembrie 2020 pentru abrogarea și modificarea unor acte normative – Legea contestată ce viza transmiterea cu titlu oneros, din proprietatea statului, a unui bun imobil pentru construcția sediului Ambasadei Statelor Unite ale Americii.

Hotărârea este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. 

Fostul deputat Dinu Plîngău, autor al unei sesizări în acest caz, a venit cu o reacție: „+ 1 victorie la Curtea Constituțională. Mai departe, terenul fostului Stadion Republican ține de oportunitatea politică și responsabilitatea viitorului Guvern și Parlament.”

 

Cristina Gurez

Share