Cât a achitat Maia Sandu pentru factura la gaz

Cât a achitat Maia Sandu pentru factura la gaz

Președintele, Maia Sandu, a primit o factură de 800 lei la gaz pentru luna decembrie și a renunțat la compensație. Despre aceasta, șeful statului a vorbit în cadrul emisiunii Cutia Neagră, transmite OFICIAL. 

„Factura pentru luna ianuarie încă nu a venit, cealaltă a venit și mi-am plătit-o. Deci, eu am plătit 800 și ceva de lei și a fost și compensația de 400 de lei dacă nu greșesc din partea bugetului”, a menționat Maia Sandu.

Totodată, șeful statului a mai spus că a renunțat la compensația pentru achitarea gazului.

„Pot renunța la compensație cei care își pot permite, pentru că sunt oameni în sectorul privat care se descurcă mai bine, sunt oameni care în sectorul bugetar se descurcă mai bine, sunt oameni în sectorul bugetar care se descurcă greu, sunt oameni care au 3-4 copii acasă și chiar dacă lucrează într-o funcție publică asta nu înseamnă că trebuie să se pună presiune pe ei pentru că au de întreținut acești copii. E un gest de solidaritate din partea celor care își pot permite acest lucru și cred că aici trebuie să rămână. Repet, eu am renunțat pentru că îmi pot permite acest lucru”, a subliniat președintele.

Doina Buruiană

Share