Carpov insistă: Este necesară menținerea dialogului între Chișinău și Tiraspol

Carpov insistă: Este necesară menținerea dialogului între Chișinău și Tiraspol

Vicepremierul Eugen Carpov pentru reintegrare a reiterat poziţia privind necesitatea menţinerii dialogul activ între actorii implicaţi în procesul de reglementare. În acest sens, Eugen Carpov a menţionat că autorităţile de la Chişinău întreprind eforturi susţinute în vederea continuării discuţiilor în cadrul formatului de negocieri „5+2″ şi menţinerii tuturor platformelor de dialog între Chişinău şi Tiraspol. Despre aceasta viceprim-ministrul Eugen Carpov a vorbit în cadrul unei întrevederi cu noul Ambasador al Republicii Franceze în Republica Moldova, Pascal Vagogne, desfășurate astăzi 10 octombrie.

Eugen Carpov l-a felicitat pe Pascal Vagogne cu învestirea sa în funcţie, subliniind importanţa cooperării bilaterale dintre ţări în contextul eforturilor de reintegrare a ţării şi integrare europeană a Republicii Moldova.

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre situaţia actuală în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, precum şi aspectele dialogului Chişinău-Tiraspol. De asemenea, a fost abordată şi situaţia şcolilor cu predare în grafia latină din regiunea transnistreană, cea a fermierilor din raionul Dubăsari, precum şi situaţia în Zona de securitate.

Totodată, Eugen Carpov a subliniat importanţa suportului şi contribuţiei statelor membre ale UE în susţinerea reformării democratice a Republicii Moldova, precum şi sprijinul pe care comunitatea europeană îl acordă procesului de reintegrare a ţării.

La rîndul său, Ambasadorul Pascal Vagogne a remarcat că ţara sa este interesată în aprofundarea relaţiilor moldo-franceze şi susţinerea parcursului european al Republicii Moldova.

Maria Roșca

Share