Candu s-a întâlnit cu șeful delegației Comitetului Evreiesc America. Iată ce i-a prezentat!

Candu s-a întâlnit cu șeful delegației Comitetului Evreiesc America. Iată ce i-a prezentat!

Realizările și provocările Republicii Moldova în implementarea Acordului de Asociere cu UE, precum și evoluțiile contextului intern au fost prezentate de Președintele Parlamentului Andrian Candu delegației Comitetului Evreiesc American (AJC), condusă de David Harris.  Despre aceasta anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

Andrian Candu s-a referit la agenda politică și parlamentară curentă, precum și la sincronizarea agendelor Parlamentelor și Guvernului în implementarea reformelor prioritare. Potrivit Speakerului, prioritățile legislative pentru perioada imediat următoare vizează reformele în domeniile financiar-bancar, justiție, lupta cu corupția, asigurarea securității sistemului energetic, crearea condițiilor atractive pentru mediul de afaceri și a instrumentelor de protecție pentru investitorii străini.

”Integrarea Republicii Moldova în UE nu este un proces ușor, deoarece trebuie să modificăm nu doar legislația, ci și mentalitatea oamenilor. Cea mai mare provocare pentru autorități este recăpătarea încrederii cetățenilor și a partenerilor de dezvoltare”, a declarat Andrian Candu.

Președintele Parlamentului a reiterat importanța consolidării dialogului strategic cu SUA, inclusiv pentru a spori numărul de proiecte americane în Republica Moldova.

Totodată, Speakerul a subliniat angajamentul Republicii Moldova în promovarea toleranței, nediscriminării și combaterii antisemitismului. Andrian Candu a anunțat că, din 2015, prin hotărârea Parlamentului, 27 ianuarie este declarată zi de comemorare a victimelor Holocaustului, ţara noastră alăturându-se mai multor state care comemorează victimele acestei tragedii.

Comitetul Evreiesc American marchează în acest 110 ani de activitate, fiind printre cele mai influente organizaţii evreieşti americane, care promovează combaterea antisemitismului și fenomenului discriminării, pledează pentru protejarea drepturilor minorităţilor naţionale și are un rol activ în promovarea intereselor Republicii Moldova în Congresul SUA.

385A6823 385A6826 385A6887

Maria Roșca

Share