Candu: Pe parcursul activității, „Pro Moldova” a înaintat 55 de proiecte, fiecare al treilea fiind aprobat

Candu: Pe parcursul activității, „Pro Moldova” a înaintat 55 de proiecte, fiecare al treilea fiind aprobat

Grupul parlamentar „Pro Moldova” a făcut bilanțul activității sale parlamentare în Parlamentul de Legislatura a X-a, transmite OFICIAL.

În cadrul unei conferințe de presă, liderul „Pro Moldova”, Andrian Candu a vorbit despre realizările Grupului, în cele 14 luni de la formare.

„Am devenit unicul partid parlamentar care nu a participat în nicio formă de guvernământ. Am fost și rămânem Pro normalitate. Nu am trădat, nu am mințit, nu am făcut alianțe împotriva firii”, a spus Andrian Candu.

Deputatul a mai spus că „Pro Moldova” a reușit fără bani și putere să rămână o forță vizibilă și o voce a oamenilor de treabă în Parlament.

„Pe parcursul activității, „Pro Moldova” a înaintat 55 de proiecte, fiecare al treilea fiind aprobat. În Biroul permanent am fost acceptați în ultimele luni, iar în Comisiile parlamentare nu am fost acceptați. Am reușit să stopăm unele inițiative la Curtea Constituțională. Regretăm degradarea gravă care s-a produs în acești 2 ani. Nu am reușit să obținem votul majorităților pentru unele proiecte importante de care ar fi beneficiat cetățenii țării. Regretăm că propunerile noastre nu au fost susținute, acelea care prevăd 2 zile de vot pentru Diaspora, persoanele apropiate de vârsta de pensionare și care și-au pierdut locul de muncă în pandemie să iasă la pensie anticipat, dacă unul din părinți este nevoit să stea acasă cu copilul din cauza pandemiei să-i fie achitat compensații etc. Nu am reușit să convingem majoritățile să vină cu un document ca să asigurăm cele 60 mln. de euro din partea României pe care i-am pierdut. Am reușit să blocăm Acordul cu Federația Rusă nu din cauză că e semnat cu această țară, dar pentru că acesta avea niște scheme de care ar fi beneficiat autorii”, a spus Andrian Candu.

 

Cristina Parfeni

Share