Candu: În condițiile în care trăim astăzi se impun alte reguli pentru procesul de vot

Candu: În condițiile în care trăim astăzi se impun alte reguli pentru procesul de vot

Liderul „Pro Moldova”, Andrian Candu anunță despre un proiect de lege ce vine să modifice Codul electoral, informează OFICIAL.

„Pe noi ne așteaptă, la 1 noiembrie, primul tur al alegerilor prezidențiale și în două săptămâni după – cel de-al doilea tur. În ultimii ani, atunci când vorbim de votul din diaspora, ne confruntăm cu problema aglomerației deosebite la secțiile de vot. Aceasta din mai multe motive: că sunt puține secții, că se află la o anumită distanță sau că nu ajung buletine de vot”, a declarat Candu.

„În condițiile în care trăim astăzi se impun alte reguli pentru procesul de vot. Ideea desfășurării alegerilor pe parcursul a câtorva zile este o idee care a fost discutată foarte mult – atât în societate, cât și de politicieni. Dacă în Republica Moldova lucrurile încă mai sunt administrate bine, peste hotare mereu cetățenii noștri se confruntă cu probleme ale votului”, a adăugat politicianul.

În acest fel, liderul a declarat: „„Pro Moldova” vine cu proiect de lege în Parlamentul Republicii Moldova prin care propune modificarea și completarea Codului electoral ca peste hotarele țării să se desfășoare alegerile pe parcursul a 2 zile – sâmbătă și duminică”.

Candu a declarat, prin urmare, că în cazul în care nu va fi acceptat proiectul pentru alegerile prezidențiale, atunci să fie aprobat pentru celelalte scrutine.

Totodată, liderul a anunțat că va depune un demers privind organizarea unor audieri parlamentare pentru a discuta cu responsabilii de procesul electoral detalii privind organizarea alegerilor prezidențiale.

Mihaela Conovali

Share