Candu către noiii ofițeri SIS: Trebuie să demonstrați că există siguranța zilei de mâine

Candu către noiii ofițeri SIS: Trebuie să demonstrați că există siguranța zilei de mâine

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu a participat astăzi la festivitatea de absolvire a celei de-a XIV-a promoții a Institutului Național de Informații și Securitate „Bogdan, Întemeietorul Moldovei”.

În debutul evenimentului, absolvenții au fost felicitați de către Președintele Parlamentului Andrian Candu, Directorul Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova, Mihai Balan, efectivul superior de comandă al Serviciului și corpul profesoral al Institutului, în frunte cu Rectorul Valeriu Furdui. De asemenea, la ceremonie au asistat rudele și apropiații absolvenților.

Andrian Candu le-a mulțumit atât profesorilor Institutului, cât și părinților pentru contribuția lor la educarea și pregătirea tinerilor absolvenți.

„Este o zi frumoasă în care trageți o linie în dezvoltarea dumneavoastră profesională, treceți dintr-o etapă în alta, dar atât de importantă. Trăim într-o perioadă destul de complicată, știți foarte bine contextul regional plin de provocări și în țară, și în exterior. De aceea, fiecare zi, fiecare oră, fiecare minut pe care îl veți consuma în activitatea pe care o desfășurați este foarte important pentru țară și pentru cetățeni”, a declarat Președintele Parlamentului.

„Voi sunteți cei care, prin bărbăția, cunoștințele și aptitudinile voastre, trebuie să demonstrați că, indiferent de procesele politice și economice prin care trece țara, trebuie să demonstrați că există siguranța zilei de mâine”, a adăugat Președintele Parlamentului, precizând că Serviciul de Informații și Securitate are o importanță tot mai mare pentru securitatea țării.

La rândul său, Directorul SIS Mihai Balan i-a felicitat pe absolvenți, vorbindu-le despre importanța misiunii lor de mai departe pentru asigurarea securității Republicii Moldova. „Astăzi, este un moment memorabil în viața fiecăruia dintre absolvenții Institutului Național de Informații și Securitate „Bogdan, Întemeietorul Moldovei”. Odată cu absolvirea acestei instituții speciale, purcedeți, de facto, la apărarea Patriei de orice amenințări și riscuri de sorginte internă sau externă, chiar și cu prețul sacrificiului suprem”, a menționat în adresarea sa Directorul Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova, Mihai Balan.

Ulterior, într-o atmosferă încărcată de emoții, absolvenții și-au primit cu mândrie diplomele de absolvire, exclamând, rând pe rând, „Servesc Republica Moldova!”.

Mihaela Rotari

Share