Candu anunță despre un proiect de lege ce ar încuraja testarea în masă a populației

Candu anunță despre un proiect de lege ce ar încuraja testarea în masă a populației

Liderul Partidului „Pro Moldova”, Andrian Candu, astăzi, a anunțat despre o inițiativă legislativă, care, potrivit lui, va încuraja testarea în masă a populației cu privire la noul virus COVID-19, informează OFICIAL.

„Trecem printr-o perioadă dificilă. Întreaga societate se confruntă cu această pandemie. Testele în Republica Moldova sunt foarte scumpe, în timp ce în foarte multe state s-au găsit soluții pentru testarea în masă și rezultatele sunt excepționale. În cazul în care o instituție, un angajator ar vrea să achite pentru testele făcute de salariați, aceste costuri ar fi impozitate la nivelul angajatorilor și impozitele vor fi achitate de salariați. Adică, dacă un agent economic, astăzi, ar vrea să achite 600 de lei și să ofere posibilitatea ca angajații săi să fie testați, statul nostru ar impozita atât angajatorul, cât și salariatul”, a declarat Candu.

„Iată de ce, pentru ca să încurajăm angajatorii să achite testele pentru salariați și pentru a încuraja astfel testarea în masă a populației, noi venim cu o inițiativă legislativă cu modificări și completări în legislația actuală, nemijlocit în Codul fiscal, anume pentru perioada prin care trecem. Astfel, plățile care le va face angajatorul în favoarea salariatului pentru costul testelor să fie neimpozabile și nesupuse plăților în asigurări sociale și medicale pentru salariat”, a mai spus politicianul.

În acest fel, el a mai adăugat: „Noi vedem doar avantaje pentru economie. Vom înregistra astăzi acest proiect de lege”, a conchis liderul.

Mihaela Conovali  

Share