Candidatul socialiștilor în circumscripția nr.33 și-a prezentat prioritățile

Candidatul socialiștilor în circumscripția nr.33 și-a prezentat prioritățile

Candidatul socialiștilor în circumscripția nr. 33 (Chișinău, suburbiile de sud) la parlamentare, Vladimir Roșca, a prezentat una dintre prioritățile sale pentru circumscripția unde candidează, transmite OFICIAL.

Vladimir Roșca, fiind consilier local în Durlești, menționează că știe în detaliu problema gunoiștilor neautorizate și a evacuării deșeurilor.

„În fiecare localitate din suburbii există gunoiști neautorizate la marginea localităților. Sursa alimentării acestora sunt însăși localnicii cărora nu le pasă și aruncă gunoiul. În acest caz, la nivelul administrației locale lipsesc propunerile de modificare a bugetelor locale menite să finanțeze programe locale de combatere a acestui fenomen. Măsurile de contracarare nu sunt atât de costisitoare. De exemplu, instalarea camerelor de luat vederi în aceste locuri nu necesită eforturi și cheltuieli mari. Posibilitatea gestionării raționale a deșeurilor este o practică internațională, care nu a ajuns încă la noi. Totuși, în urma gestionării corecte a acestora, economia poate obține și profituri. Mirosurile neplăcute tot ar dispărea, iar schemele corupte ce țin de infrastructura locală nu vor mai fi”, menționează Vladimir Roșca.

De asemenea, candidatul socialist spune că în timpul executării următorului mandat, Parlamentul trebuie să adopte un cadru legislativ în acest domeniu.

Doina Secrieru

Share