Candidatul „Ravnopravie” la funcția de Președinte – o doamnă care și-a dedicat viața medicinii

Candidatul „Ravnopravie” la funcția de Președinte – o doamnă care și-a dedicat viața medicinii

Medicul Ina Popenco este candidatul Mișcării social-politice „Ravnopravie”  la funcția de Președinte al R. Moldova. Ea a fost desemnată de partidul condus de Ilan Șor, urmare a solicitării locuitorilor din oraș, care au spus că își doresc un Președinte care să vină din popor.

Iată cine este Ina Popenco, cea care, începând cu ziua de astăzi va trebui să adune 15 mii de semnături pentru a fi înscrisă în cursă:

Ina Popenco s-a născut la 19 octombrie 1973, în orașul Orhei. În perioada 1981-1989 a studia la școala medie de limbă rusă din oraș. Ulterior, până în 1992 și-a continuat studiile la Colegiul de medicină din Orhei.

În perioada 1992-1994, Ina Popenco a lucrat în calitate de soră medicală la Policlinica centrală raională Orhei. Începând cu 1994 și până în 2000 Ina Popenco a studiat la Universitate de Stat de Medicină și Farmaceutică Nicolae Testimițanu la Facultatea de medicină generală.  Ulterior, timp de 4 ani a făcut rezidențiat în domeniul bolilor interne la Clinica de pe lângă Ministerul Sănătății.

După finisarea studiilor, în perioada 2005-2007, a lucrat la Colegiul de medicină din Orhei, urmare a repartizării de la  Ministerului Sănătății, în calitate de  lector  în domeniul bolilor interne.

Începând cu anul 2007 activează în calitate de medic terapeut  la Spitalul raional Orhei.

Educă un băiat de 14 ani.

 popenco1

Doina Secrieru

Share