Candidatul PUN la Primăria Capitalei: „Toate aceste eforturi vizează scoaterea noastră din cursă”

Candidatul PUN la Primăria Capitalei: „Toate aceste eforturi vizează scoaterea noastră din cursă”

Candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) la funcția de primar al municipiului Chișinău, Constantin Codreanu, în cadrul unei conferințe de presă, a vorbit despre contestațiile depuse de contracandidații politici, cât și despre sondajele efectuate înaintea alegerilor locale, informează Oficial.

„Vrem să anunțăm câteva lucruri importante. Primul este faptul că noi nu vom ceda presiunilor care vin din partea lui Plahotniuc și Dodon. Deranjați de faptul că am ajuns să creștem în sondaje, aceștia au început atacuri sub diverse forme, fie că vorbim de sondaje manipulatorii, fie despre contestațiile pe care le-au depus. Toate aceste eforturi vizează scoaterea noastră din cursă. Avem 4 sesizări depuse de contracandidații noștri, fie că vorbim de Partidul Socialiștilor, care au depus 2 sesizări, fie că vorbim de Partidul Politic Șor, fie culmea că vorbim și de Partidul Național Liberal, poate cei de la care nu ne-am fi așteptat niciodată. Vrem să spunem că toate aceste contestații nu au nici o bază veridică și așteptăm deciziile CEC-ului în acest sens. Dacă e să comentez acuzațiile aduse în aceste contestații, atunci este foarte clar că nici una nu are bază legală. Atât în cazul pozelor pe care le am distribuit alături de președintele Klaus Iohannis, cât și în alte cazuri, vreau să spun că nici în unul din aceste cazuri nu putem vorbi de agitație electorală”, a precizat el.

Totodată, Codreanu s-a referit la datele ultimului sondaj. „La partea cu sondajele, ați observat foarte bine că se utilizează câteva date care sunt aproape de realitate și în același timp completează aceste date cu informații false. Sondajele noastre interne demonstrează că, începând de săptămâna trecută, noi am trecut de acel prag de 10 la sută și sunt sigur că vom ajunge să ne apropiem și de 15”, a declarat Codreanu.

Mihaela Conovali

Share