Candidatul PSRM la șefia capitalei: „Ce facem cu construcțiile care deja sunt? Va trebui să facem o revizuire a acestora”

Candidatul PSRM la șefia capitalei: „Ce facem cu construcțiile care deja sunt? Va trebui să facem o revizuire a acestora”

Candidatul socialiștilor pentru funcția de Primar General al Capitalei, Ion Ceban, a venit și astăzi lângă Arcul de Triumf din Chișinău la dezbatere cu Andrei Năstase, candidatul Platformei „Demnitate și Adevăr”, care nu s-a prezentat, pentru a discuta subiectul construcțiilor ilegale în municipiu.

Ion Ceban a menționat că nu va elibera autorizații pentru construcții în zonele neautorizate.

„Toate chestiunile pentru eliberarea autorizațiilor se pot face și legal, pentru ca să nu mai fie atacate și contraatacate în judecată. Personal, nu voi permite eliberarea autorizațiilor pentru construcții în locuri neautorizate. Ce facem cu construcțiile care deja sunt? Asta va fi mai complicat. Va trebui să facem o revizuire a acestora. Să lucrăm cu specialiști, juriști de la caz la caz. Vom încerca să blocăm ceea ce este la etapa inițială”, a spus Ion Ceban.

De asemenea, el este contra construcției „Arenei Chișinău”. „Cred că, nu s-au făcut corect procedurile cu proprietatea funciară și, pur și simplu, au fost furați 70 ha de pământ. Cred că există alternative: avem circul, stadionul „Dinamo”, Centre de artă contemporană, care ar putea fi renovate. Avem zone unde s-ar putea implica și guvernul și municipalitatea pentru a investi și a face un lucru frumos”, a mai spus Ceban.

Dezbaterea a fost moderată de prezentatorul postului de televiziune TVC21, Gheorghe Gonța.

În context, Ion Ceban l-a îndemnat pe contracandidatul său, Andrei Năstase, să participe la dezbateri și a menționat că este gata să vină la orice post de televiziune, cu oricine este în platou să dezbată diverse subiecte legate de activitatea din Primărie.

Mihaela Rotari

Share