Candidatul PSRM, despre soluțiile pentru gospodărirea locativ-comunală din Chişinău şi pentru angajaţii din acest domeniu

Candidatul PSRM, despre soluțiile pentru gospodărirea locativ-comunală din Chişinău şi pentru angajaţii din acest domeniu

Candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova la funcția de primar general al mun. Chișinău, Ion Ceban, a prezentat astăzi soluţiile pentru gospodărirea locativ-comunală din Chişinău şi pentru angajaţii din acest domeniu.

Ceban a spus că domeniul gospodăririi locativ-comunale din Chişinău se confruntă la moment cu grave probleme – începînd de la dotarea tehnică şi capacitatea de reacţie a subdiviziunilor specializate şi terminînd cu condiţiile de activitate ale angajaţilor, iar, împreună cu echipa sa, vine cu un set de măsuri pentru rezolvarea problemelor.

„În primul rînd, vom demara o amplă inventariere în domeniul gospodăririi locativ-comunale. În paralel, vom efectua auditul fiecărei întreprinderi ce activează în acest domeniu. O altă măsură, cu care vom veni în mod obligatoriu, va fi o amplă reorganizare în domeniu. Dintre cele 23 de întreprinderi, practic, majoritatea sînt în insolvabilitate și nu pot face față problemelor. E binevenită reorganizarea lor, în aproximativ 5 întreprinderi, care să genereze eficiență în domeniu. O direcție prioritară va fi și dotarea tehnică corespunzătoare a întreprinderilor respective. Evident, nu putem vorbi doar despre eficientizarea activităţii întreprinderilor, făcînd abstracție de cei ce muncesc în cadrul lor. Considerăm absolut real ca, după reforma în acest domeniu, să identificăm posibilitatea de a majora salariile angajaților. De asemenea, ne propunem drept scop să-i asigurăm cu tichete de masă”, a declarat Ion Ceban.

Totodată, candidatul PSRM a spus că, pentru a atrage tineri specialiști în domeniu, intenționează să vină cu propuneri concrete privind asigurarea lor cu spațiu locativ-dacă nu pentru totdeauna, cel puțin pe durata aflării în serviciu. „Pentru noi, de asemenea, contează enorm şi calificarea angajaților din sfera gospodăririi locativ-comunale. Vom încheia parteneriate cu serviciile similare din cadrul altor municipii de peste hotare, organizând preluarea celor mai bune practici”, a spus socialistul.

Candidatul a mai spus că, împreună cu echipa sa, vine cu o nouă abordare și cu acțiuni concrete pentru ameliorarea situației în domeniul gospodăririi locativ-comunale din Chişinău și că lucrurile se vor schimba, imediat după ce va prelua mandatul de primar.

Mihaela Rotari

Share