Candidatul PPRM la șefia capitalei a prezentat cele 10 obiective, pe care le va realizat în calitate de primar

Candidatul PPRM la șefia capitalei a prezentat cele 10 obiective, pe care le va realizat în calitate de primar

Candidatul Partidului Popular din Republica Moldova (PPRM), Maxim Braila, în cadrul unei conferințe de presă, și-a prezentat platforma electorală, informează Oficial.

„A venit timpul ca noi, tinerii, să arătăm ceea ce putem. Eu cunosc cum poate fi redresată situația critică în care a ajuns orașul nostru, pentru aceasta este necesar de a realiza 10 obiective. Primul obiectiv este electronizarea procesului de administrare a Chișinăului prin implementarea programului e-primărie. Această platformă va permite urmărirea circuitului de acte administrative. Obiectivul doi este profesionalism în loc de cumătrism, astfel voi elimina cumătrismul din structurile primăriei. O schimbare fundamentală de viziune asupra transportului municipal este obiectivul trei. În acest sens, transportul public municipal va fi prioritar pentru oraș. Voi interzice intrarea în oraș pentru camioane, gările auto vor fi scoase la periferia orașului, iar în locul acestora vor fi amenajate parcări multietajate. Voi crea benzi unice pentru transport public, vor fi rute noi de autobuze și troleibuze, astfel eliminând maxi taxiurile. Elaborarea planului urbanistic modern și rațional este obiectivul patru. Voi interzice construcțiile în centrul istoric, iar restaurarea arhitecturii istorice va fi una din prioritățile mele. Piețele din oraș le vom scoate la periferie, iar în locul acestora vor amenajate piețe agricole”, a declarat el.

Prin urmare, Brăila a comunicat și alte obiective pentru municipiul Chișinău. „Obiectivul cu numărul 5 constă în educația și sănătatea pentru copii. Toate școlile din capitală vor fi dotate cu transport special pentru elevi. Garanții pentru pensionari și persoane vulnerabile este obiectivul 6. Îi voi asigura cu servicii medicale gratuite la domiciliu, transport public gratuit și compensarea serviciilor comunale. La obiectivul 7, îmi propun să transform Chișinăul în cel mai deschis și prietenos oraș de tineret din Europa. Chișinău – oraș al tradițiilor și culturii este obiectivul cu numărul 8. Păstrarea și dezvoltarea spațiilor verzi va fi un alt obiectiv. Anual, din salariul meu personal, voi planta 1000 de copaci. Construcția uzinei de prelucrare a deșeurilor va fi obiectivul cu numărul 10”, a conchis acesta.

Mihaela Conovali

Share