Candidatul PLDM la șefia capitalei: Ne asumăm cu domnul Filat să aducem în viața politică a Moldovei și în primării un model nou de cooperare politică

Candidatul PLDM la șefia capitalei: Ne asumăm cu domnul Filat să aducem în viața politică a Moldovei și în primării un model nou de cooperare politică

Oleg Burlacu, candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) la funcția de primar al municipiului Chișinău, afirmă că primăria trebuie depolitizată, or, interesele politice nu-și au locul acolo. În cadrul unui interviu pentru TRIBUNA, el a spus cum va face acest lucru, având în vedere că vine de la și cu o echipă politică, informează OFICIAL. 

„Împreună cu dl Președinte Filat am căzut de acord că abordarea aceasta a organizării activităților Primăriei Chișinău e corectă și ne-am angajat să o implementăm. Împreună credem că în primărie trebuie să domnească cooperarea, dialogul respectuos și dorința de a identifica compromisul care ne unește pe toți într-o echipă: echipa Chișinău și pentru Chișinău. Împreună am decis că ne asumăm să aducem în viața politică a Moldovei și în primării un model nou de cooperare politică – unul civilizat, respectuos și prietenos”, a declarat avocatul.

Pretendentul la șefia capitalei a menționat că au decis că, „competiția politică poate și trebuie să fie decentă și bazată pe idei și proiecte, nu pe conflicte și insulte reciproce. Am decis că primăria trebuie să devină o fabrică de servicii publice calitative și ușor accesibile. Primăria trebuie să devină un generator de proiecte capabile să atragă investiții – adică proiecte bine calculate și adaptate la nevoile investitorilor”.

„Împreună am decis că trebuie să aducem în Chișinău reprezentanțele tuturor companiilor globale care azi activează în București sau Iași – ca aceste companii să deschidă în Chișinău oportunități de angajare pentru chișinăuienii tinerii și talentați”, a subliniat Oleg Burlacu.

Share