Candidatul Platformei DA la șefia capitalei: Voi contribui la crearea condițiilor adecvate pentru practicarea sportului

Candidatul Platformei Demnitate și Adevăr la funcția de Primar al municipiului Chișinău, Andrei Năstase, susține că investițiile în domeniul sportului sunt obligatorii pentru orice Primar cu viziune europeană și modernă.

În cadrul unei conferințe de presă, Andrei Năstase a menționat că toți cei care fac astăzi sport de performanță trebuie să știe că au un partener de dialog.

„Voi fi un viitor primar care-și dorește să reprezinte cu cinste, prin echipele municipale, dar și cele naționale în toate competițele sportive, orașul și culorile drapelul țării noastre. Sportul unește oamenii, nu-i dezbină, este, dacă vreți, și credo-ul meu politic pe care l-am promovat cu insistență pe parcursul anilor. În calitate de primar general voi susține cu toată determinarea dezvoltarea sportului. Pot să vă spun cu toată responsabilitatea că, voi contribui la crearea condițiilor adecvate pentru practicarea sportului – angajament care va reprezenta unul dintre elementele prioritare ale politicii noastre municipale”, a precizat candidatul.

Totodată, Andrei Năstase a menționat că va amenaja terenuri de sport în toate cartierele din oraș. „Starea în care se află terenurile existente nu motivează locuitorii să facă mișcare, iar împreună cu Preturile, locuitorii, agenții economici va trebuie să le amenajăm la un nivel corespunzător. Un aspect important ține de faptul că, amenajând terenurile de joacă, de sport din municipiu și suburbii, vom dota aceste spații și cu aparate pentru fitness pentru a practica exerciții sportive. Vom susține inițiativele mediului privat pentru crearea infrastructurii sportului de masă, care să fie accesibilă tuturor celor acre vor dori să participe la un program municipal de promovare a modului de viață sănătos. Avem nevoie de susținere pentru crearea unor complexuri sportive și de agrement în capitală. Ca rezultat la creșterii veniturilor la bugetul municipal, inclusiv prin contracararea schemelor și hoțiilor mafiei imobiliare, vom elabora și implementa politici de subvenționare directă și indirectă a procurării de abonamente la sălile de sport”, a punctat Năstase.

Potrivit lui, un alt element important va fi susținerea directă a instituțiilor de învățământ pentru modernizarea unei baze tehnico-materiale sportive adecvate pentru practicarea sportului de către elevi. „Vom susține o colaborare fructuoasă cu instituțiile de învățământ superior, în vederea dezvoltării sportului universitar după modelul european și internațional. Vom stimula, ajuta și sportivii de performanță din municipiu. Vorbesc aici despre sportivii care vor susține rezultate remarcabile la nivel internațional, ridicând pe podiumul demnității, tricolorul țării noastre”, a mai spus Năstase.

Mihaela Rotari

Share