Candidatul Năstase solicită demisia ministrului de Externe, dar și a șefiei CEC

Candidatul Năstase solicită demisia ministrului de Externe, dar și a șefiei CEC

Andrei Năstase – candidatul Platformei Demnitate și Adevăr la alegerile prezidențiale, solicită demisia ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), dar și a șefiei Comisiei Electorale Centrale (CEC), informează OFICIAL.

În cadrul unei conferințe de presă, Năstase a venit cu o declarație legată de scrutinul din diasporă, dar și cel din țara noastră.

„Solicităm suplinirea personalului secțiilor de votare din străinătate cu funcționari ai ambasadelor pentru sporirea capacităților de procesare a votanților. În același timp, pornind de la situația pandemică, cerem prelungirea termenului de votare până la epuizarea întregului număr de persoane aflat în vecinătatea secției de votare”, a declarat candidatul.

În același timp, el a spus că Platforma DA califică total inadecvată și extrem de politizată organizarea scrutinului în străinătate: „Insuficiența numărului secțiilor de votare a condus la aglomerarea acestora în îngrădirea dreptului constituțional la vot”.

Prin urmare, pretendentul la șefia statului a comunicat: „Cerem demisia ministrului de externe și al președintelui Comisiei Electorale Centrale pentru proasta organizare a scrutinului prezidențiale. Aflarea în continuare în funcție ar fi o sfidare la adresa statului de drept și a Constituției Republicii Moldova”, a conchis Năstase.

Mihaela Conovali

Share