Candidatul la funcția de guvernator al BNM, propus Parlamentului (foto)

Candidatul la funcția de guvernator al BNM, propus Parlamentului (foto)

Comisia pentru selectarea candidatului la funcția de Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei a anunțat astăzi rezultatele concursului, anunță serviciul de presă al Parlamentului.

În calitate de candidat la funcția de Guvernator al BNM a fost desemnat Sergiu Cioclea, care a acumulat punctajul maxim, în conformitate cu criteriile de evaluare stabilite de membrii Comisiei de concurs. Pe următoarele două poziții s-au clasat candidații Valeriu Chițan și Vadim Brînzan.

„Comisia a stabilit că primul candidat inclus în lista pentru funcția de Guvernator este Sergiu Cioclea, care s-a remarcat prin viziuni foarte clare în ceea ce privește experiența în domeniul financiar-bancar, dezvoltarea sistemului bancar din țara noastră și a avut o poziție clară cu privire la dezvoltarea segmentului economic în conlucrare cu Banca Națională a Moldovei”, a declarat Președintele Comisiei de concurs, Ștefan Creangă.

Președintele Parlamentului Andrian Candu le-a mulțumit membrilor Comisiei și a anunțat că, în cel mai scurt timp, urmează să propună candidatul selectat Legislativului. „Sunt anumite proceduri legale care trebuie respectate. Voi discuta cu candidatul înainte de a face propunerea plenului Parlamentului, urmărind ca în continuare procesul să fie unul transparent, corect și adus la cunoștința opiniei publice”, a declarat Speakerul Andrian Candu, susținând inițiativa organizării unor astfel de concursuri și pentru alte funcții publice importante.

La concursul pentru selectarea candidatului la funcția de Guvernator al BNM s-au înscris 9 candidați: Roman Cernîșev, Vadim Brînzan, Sergiu Cioclea, Serghei Melnik, Valeriu Chițan, Victor Timotin, Gheorghe Dimitrov, Sergiu Iachim și Vladimir Munteanu.

Doina Secrieru

Share