Candidații PDM, PSRM, PCRM și a blocului ACUM – înregistrați la CEC pentru alegerile parlamentare

Candidații PDM, PSRM, PCRM și a blocului ACUM – înregistrați la CEC pentru alegerile parlamentare

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat astăzi, în cadrul ședinței, candidații a patru partide la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova pentru circumscripția națională.

După cum informează Oficial, este vorba despre 53 candidați la funcția de deputat din partea Partidului Democrat din Moldova, 54 din 55 candidați din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, dat fiind faptul că lui Mihai Paciu îi lipsea certificatul de integritate respectiv a fost exclus, 54 din 55 candidați din partea Blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS”, dat fiind faptul că lui Victor Spânu îi lipsește certificatul de integritate, respectiv a fost respins, dar și 41 din 54 candidați din partea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, dat fiind faptul depistăii lipsei certificatelor de integritate.

De asemenea, CEC a votat ca în dreptul numelui celor doi candidați liberal-democrați: Maria Ciobanu și Ion Terguță, de pe lista Blocului „ACUM”, să fie exclusă apartenența lor politică la PLDM.

Totodată, CEC a confirmat reprezentanții cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală a trei formațiuni: PDM – Vadim Moțarschi, PSRM – Maxim Lebedinschi, PCRM – Irina Vizir, dar a fost respins reprezentantul cu drept de vot consultativ în CEC al Blocul „ACUM Platforma DA și PAS” – Dumitru Pavel, dat fiind faptul că este inclus și pe Lista de deputați pentru circumscripția electorală.

De asemena, au fost confirmate persoanele responsabile de finanţe (trezorierul): PDM – Nina Scutaru, PSRM – Andrei Iepure, Blocul „ACUM Platforma DA și PAS” – Artur Mija și PCRM – Aliona Caraman. De menționat că, candidații înregistrați la funcția de deputat care cad sub incidența prevederilor Codului Electoral își vor suspenda activitatea, în decurs de 3 zile, din funcția pe care o dețin, pe perioada camapaniei electorale.

Andriana Cheptine

Share