Candidații „Partidului Șor” la alegerile parlamentare – nu au fost înregistrați de CEC. Motivul!

Candidații „Partidului Șor” la alegerile parlamentare – nu au fost înregistrați de CEC. Motivul!

Comisia Electorală Centrală (CEC) nu a înregistrat, astăzi, în ședință, candidaţii la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova pentru circumscripția națională din partea Partidului Politic „ȘOR”, pe motiv că au fost depistate unele neconformități.

După cum informează TRIBUNA, Partidul Șor a propus pentru circumscripția națională 51 candidați, dar și a solicitat confirmarea reprezentantului cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală – Vladimir  Fiodorov şi a persoanei responsabile de finanţe (trezorierul) – Natalia Capațină.

Acest lucru nu s-a întâmplat dat fiind faptul că în dezbaterea proiectului de hotărâre, s-a constatat precum că nu ar fi conform statutului Partidului Șor și că Lista Națională propusă mai trebuia semnată sumplimentar și de liderul formațiunii, Ilan Șor.

Deși, raportorul a insistat că, setul de acte prezentat este deplin, în procedura de vot, 4 membri au votat „pentru”, doi s-au „abținut” și un membru a votat „împotrivă”.

Respectiv, potrivit președintei CEC, Alina Russu, hotărârea nu a fost adoptată.

„Totodată, înțeleg că suntem în perioada de depunere a documentelor, până la data de 24 ianuarie curent, de aceea neconformitățile care au fost identificate încă pot fi înlocuite”, a precizat Russu.

Andriana Cheptine  

Share