Candidat-surpriză al Partidului Nostru la șefia capitalei

Candidat-surpriză al Partidului Nostru la șefia capitalei

Partidul Politic „Partidul Nostru” (PPPN) îl propune drept candidat pentru șefia Capitalei la alegerile locale din 20 octombrie curent pe fostul Procuror al Chișinăului, Ivan Diacov, transmite OFICIAL.

Anunțul a fost făcut de liderul PN, Renato Usatîi, în cadrul unei conferințe de presă.

„Noi ne-am gândit mult, am discutat cu oamenii pe cine ar vrea ei să-i vadă în Primărie. Fiind în contact cu colegul meu, Ilian Cașu, și discutând problemele esențiale ale Chișinăului, am înțeles că sunt aceleași ca în fiecare oraș, dar problema națională e corupția. Ne-am oprit la omul care nu doar că știe Chișinăul, dar care mulți ani a fost Procurorul orașului, a fost adjunctul Procurorului și este omul care sunt sigur că va alunga jumătate dintre cei care s-au așezat acolo și au prins mucegai. Domnul Ivan Diacov nu este membru de partid. Pentru mine e important ca el să demonstreze capacitățile profesioniste”, a spus Renato Usatîi.

Consilierul municipal din partea PN, Ilian Cașu, a menționat că Ivan Diacov nu va veni din primele zile să studieze ce înseamnă licitație trucată, furt de teren, de proprietate privată sau municipală, pentru că el deja asta știe și el va pedepsi pe cei care fură orașul.

La rândul său, Ivan Diacov a spus de ce a acceptat propunerea. „Este cunoscut că un candidat individual e o problemă foarte grea și cu atât mai mult că așa-i conceptul, trebuie să ai un sprijin în Consiliu. Din start am zis că sunt apolitic. Dacă aveam tentația să fiu în politică, demult puteam ajunge în PDM. Nu mă simt condus de o ideologie de partid. Partidul Nostru va fi Chișinău. Cu Partidul Nostru vreau să salvez Chișinăul din mocirla în care a fost îngropat în 20-25 de ani. Vreau ca tărăcanii politici să fie scoși din Primărie”, a spus Ivan Diacov.

Cristina Parfeni

Cristina Parfeni

Share