Candidat la șefia or. Cimișlia, despre înfrățirea cu localitățile de peste hotare, în special cu România: Avem o colaborare fructuoasă

Candidat la șefia or. Cimișlia, despre înfrățirea cu localitățile de peste hotare, în special cu România: Avem o colaborare fructuoasă

Candidatul la funcția de primar al orașului Cimișlia, Mihai Olărescu, în cadrul unui interviu, s-a referit la înfrățirea localităților din țară cu cele de peste hotare, în special – România, care înseamnă parteneriate întemeiate și relații de prietenie, informează OFICIAL.

„Orașul Cimișlia dar și raionul Cimișlia, au astfel de parteneriate. Suntem înfrățiți cu județul Prahova. Avem parteneriate deosebite atât la nivel cultural, cât și economic. Țin să menționez că județul Prahova a investit mult în domeniul cultural, s-au creat filiale ale Bibliotecii „Nicolae Iorga” din Prahova, s-au instalat monumente și busturi lui Mihai Viteazul, Ștefan cel Mare, Mihai Eminescu, a fost creat Complexul muzeologic din Cimișlia”, a comunicat Olărescu.

În același timp, el a vorbit și despre alte acțiuni. „S-a construit și un drum către muzeul, așa-numitaScară a Prahovei. În context, trebuie să remarc faptul că a venit un agent economic din Ploiești și a creat în Cimișlia circa 100 de locuri de muncă. De asemenea, avem o colaborare deosebită cu județele Dolj, Vaslui. Acum purtăm negocieri cu județul Covasna. Județul Dolj a reanimat secția de chirurgie din Spitalul raional, Județul Vaslui a investit într-o tabără de copii. Avem o colaborare fructuoasă între Cimișlia și Vălenii de Muntea, Câmpina, Huși, Hârlău. Colaborăm și cu orașe din Polonia”, a conchis Olărescu.

Doina Secrieru

Share