Candidat la șefia mun. Bălți: „O stabilitate oferită de un Primar aflat la datorie, care creează condiții, ar beneficia de un rezultat mai bun”

Candidat la șefia mun. Bălți: „O stabilitate oferită de un Primar aflat la datorie, care creează condiții, ar beneficia de un rezultat mai bun”

În cadrul dezbaterilor organizate de Radio Moldova, trei candidați pentru funcția de Primar General al mun. Bălți au spus cum își propun să reorganizeze administrația publică locală, în cazul în care câștigă alegerile.

La dezbateri au participat Alexandru Nesterovschi, reprezentantul candidatului socialiștilor, Alexandru Usatîi, Arina Spătaru, candidata Platformei „Demnitate și Adevăr” și Sergiu Burlacu, candidatul Partidului Unității Naționale (PUN).

„Trebuie să mergem la originile problemelor. Pentru a eficientiza lucrările în administrația Primăriei trebuie să vedem care este problema. Este important ca un Primar să se afle la locul său de lucru și să poate organiza concursuri transparente pentru ca cel mai bun să vină în funcție. O stabilitate oferită de un Primar aflat la datorie, care creează condiții, ar beneficia la un rezultat mai bun la lucrul în Primărie”, a spus Arina Spătaru.

„Problema este în corupție. Noi și candidatul nostru vom face orice pentru a o elimina. Toți candidații trebuie să fie în afara politicii, un primar care să lucreze 24 ore. Candidatul nostru, așa ca și președintele, nu participă la activitatea partidului și în nici un caz nu va invoca culoarea politică”, a spus Alexandru Nesterovschi.

„Pentru a combate corupția este nevoie de un audit veridic. Ne propunem să reformăm, în colaborare cu ONG-urile, și să propunem oameni competenți în fiecare Direcție din Primărie. Pentru a eficientiza activ APL-ul și municipalitatea, vom crea o Comisie de coordonare și colaborare internațională cu specialiști din diferite țări”, a spus Sergiu Burlacu.

La dezbatere a fost invitată și candidata independentă, Elena Grițco, dar aceasta nu s-a prezentat.

Dezbaterile sunt organizate în parteneriat cu Asociația „Promo LEX”.

Mihaela Rotari

Share