Candidat la șefia Capitalei cu o scrisoare deschisă Premierului Recean: O generație care nu vă știe de frică se pregătește deja pentru asaltul final

Candidat la șefia Capitalei cu o scrisoare deschisă Premierului Recean: O generație care nu vă știe de frică se pregătește deja pentru asaltul final

Vicepreședintele Partidului Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB), liderul organizației de tineret Ion Bulgac a adresat astăzi o scrisoare deschisă Prim-ministrului Dorin Recean.

În scrisoare, el menționează că, guvernarea demonstrează lipsă de responsabilitate, dar și că diminețile liniștite ale guvernanților „se vor transforma curând, foarte curând, într-un adevărat coșmar”.

Iată scrisoarea semnată de fruntașul CUB:

Scrisoare deschisă

Domnule prim-ministru Dorin Recean,

Tragicul incident de la Aeroportul Internațional Chișinău, incident în care care au fost pur și simplu executați doi cetățeni ai Republicii Moldova de către un criminal psihopat, ziua în amiaza mare, a readus în discuția publică un subiect pe care voi toți, cei de la PAS, vă străduiți, de peste 3 ani de zile, să-l puneți între paranteze. Este vorba despre lipsa voastră totală de RESPONSABILITATE.

Nicicum, niciodată, în nici un context, voi nu ați fost și nu sunteți vinovați. Asta vedem cu toții și asta pricepe o societate încremenită pur și simplu în fața cinismului grotesc pe care îl afișați zilnic pe toate platformele voastre de propagandă. Voi nu sunteți vinovați de sărăcie, de creșterea prețurilor, de inflație, de tranzacțiile obscure cu gaze. Voi nu aveți nici un fel de responsabilitate cu privirea la creșterea uluitoare a datoriei externe, nu este treaba voastră tema monopolurile și situația din agricultură. Ce se mai poate spune despre starea sistemului de sănătate, situația din economie, problemele patentarilor? Dar despre perpetuarea dubioaselor afaceri transnistrene și multe altele? NU! Voi, PAS, monumente ale ipocriziei, nu sunteți vinovați de nimic. Niciodată. 

Mai mult decât atât, întreaga noastră societate a aflat recent, chiar în cursul zilei de ieri, că ați decis acordarea unei sume de bani familiilor celor împușcați pe holurile aeroportului. Ați pus preț și pe moarte! Meschin și devalorizant pentru o guvernare incapabilă să asume completa paradigmă a democrației europene. Și acest lucru se întâmplă în condițiile în care politic, sau moral cel puțin, nu răspunde nimeni. Nimeni de la guvernare nu este de vină! Comandanții celor uciși cu sânge rece nu sunt de vină. Ministrul de interne nu poartă nici o vină, Guvernul nu este de vină, PAS nu este de vină. Nimeni, absolut nimeni, nu este de vină. Verticala puterii trebuie să rămână de neclintit pentru ca voi, cei care zilnic ne umiliți prin abordările voastre care frizează patologicul politic, să nu aveți nimic de pierdut. Cu atât mai puțin prestanță, reputație, glorie politică și ceea doar Dumnezeu știe ce vă mai doriți zilnic să câștigați și să păstrați. 

De această dată însă, domnule Dorin Recean, vă dau o veste proastă! Diminețile voastre liniștite se vor transforma curând, foarte curând, într-un adevărat coșmar. O generație care nu vă știe de frică se pregătește deja pentru asaltul final pe care își propune să-l dea redutei de cinism, nepăsare și aroganță pe care ați construit-o cu migală în jurul turnului de fildeș în care v-ați îngrămădit cu toții asemenea unor rozătoare care târâie demnitatea unei națiuni prin toate cotloanele istorie noastre recente.

Eu sunt Ion Bulgac, liderul tinerilor din Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, un partid nou, autentic pro-european, parte a marii familii a liberalilor europeni. Aparent suntem la fel, dar în esență gândim atât de diferit. Nu sunt pro-rus, nu sunt parte din coloana a 5-a. Am doar 23 de ani, am fost la școală la timp și am făcut-o tare bine. Nu, nu sunt ca voi, nomenclaturiști oportuniști, prefăcuți și iresponsabili. Sunt parte a unei generații care își dorește ca în fruntea statului nostru să fie oameni CORECȚI și RESPONSABILI.

Așa că, domnule încă prim-ministru Dorin Recean, am decis să îți trimit această scrisoare publică pentru a te informa asupra unui lucru. Îți aduc la cunoștință, cu maximă transparență, că o generație care nu se teme de voi, de guvernații nomenclaturiști, cinici și incompetenți, o generație pe care voi toți o vreți cât mai curând plecată departe din țara pe care doriți să o stăpâniți în continuare, vă transmite tuturor un mesaj simplu, dar plin de semnificații!

NOI NU PLECĂM, NOI VOTĂM!

Ion Bulgac

Vicepreședinte CUB

Liderul Organizației de Tineret CUB Junior”.

Share